Warsztaty kulinarne

Ocena użytkowników:  / 0
SłabyŚwietny 

 

W dniu 12 lutego 2019 roku w Naszej Szkole w Pracowni Gastronomicznej odbyła się warsztaty kulinarne prowadzone przez kucharza Pana Grzegorza Bukowca i Pana Dariusza Drukarczyka którzy reprezentowali firmę Foodservice. Prezentowali kuchnię z zastosowaniem produktów Develey, Kikkoman i Tabasco. Prezentowane potrawy były przygotowane bez użycia soli i pieprzu, a kucharz zaprezentował jak przy użyciu reklamowanych przypraw można nadać nietypowy charakter. 
 
 
Menu  zawierało: 
Kaczka na zimno w Kikkoman Sushi i Teryiaki
Marynowana gruszka w occie Jabłkowym Develey/ Tabasco Habanero/ 
Konfitura z czerwonej cebuli z Kikkoman Sushi.
Tatar z Mutti + Ponzu Kikkoman
Mus z avocado+ mango+ serek Filadelfia.
Polędwica z dorsza+ Kikkoman Ponzu i Ginger
Puree z zielonego groszku z białą czekolada i mięta
Mus z pieczonej papryki z Tabasco Chipotle.
Polędwiczka wieprzowa z Kikkoman Sezam
Makaron Ala Risso Dell Castello z grillowanymi warzywami i Ponzu.
 
 
Na koniec kucharz zaproponował deser na słodko: brzoskwinie z kruszonką i tabasco.
Warsztaty były bardzo ciekawe i inspirujące. W warsztatach uczestniczyli uczniowie klasy I TG.
Spisali się na medal.